NEO AΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΤΟΥ 2022 – Κάντε κλικ για να το δείτε!

Tα πράγματα είναι ξεκάθαρα και απλά… Ποτέ και κανείς (χαρίν υπερβολής προφανώς!) δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόκληση και την πρόσκληση για ένα παγωτό! Για τρίτη σερί χρονιά λοιπόν που διατηρώ το συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο, ετοίμασα για την ευκολία όλων μας, συγκεντρωμένα σε ένα αρχείο μιας σελίδας τα αγαπημένα gluten free παγωτά μας, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε ξένοιαστα.

The best time for ice cream is always.. και προσωπικά θα συμφωνήσω!
* Η πιο πάνω φωτογραφία μου με το υπέροχο χωνάκι “υπερπαραγωγή”,που πρώτα βουτήχτηκε σε ζεστή σοκολάτα, μετά σε ξηρούς καρπούς και από πάνω μπήκαν οι γεύσεις, είναι από την μοναδική gelateria “GROM” από προηγούμενο ταξίδι μου στο Μιλάνο!

Στα “κακά” φετινά νέα, η μεγάλη “απώλεια” από τα ψυγεία της Algida, της αγαπημένης πορτοκαλί συσκευασίας Cornetto με το gluten free χωνάκι (κλαψ). Προσωπικός μου στόχος… να βρω το Chocolate Sea Salt Caramel Heaven Light της Haagendazs (ξεκινώ την αναζήτηση, χαχα)

Απολαύστε λοιπόν χωρίς έννοιες (και χωρίς ενοχές θα συμπληρώσω), με τη βοήθεια του παρακάτω αρχείου. Κάντε το printscreen, διαβάστε το, αποθηκεύστε ή εκτυπώστε το!

*  *  *  Αρχείο Παγωτών 2020   *  *  *
version 3   (updated 16-8-2020)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
Όπως αναγράφουν και οι περισσότερες εταιρείες, οι λίστες είναι καθαρά συμβουλευτικές και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχονται και οι συσκευασίες των προϊόντων.

Σε περίπτωση αλλαγών ή προσθήκης κάποιας επιπλέον εταιρείας το αρχείο ενημερώνεται με νέα έκδοση και αναφορά τελευταίας ημερομηνίας.


Αναλυτικά οι λίστες της κάθε εταιρείας για τα παγωτά χωρίς γλουτένη:

Η διαχείριση των παγωτών Algida, ΕΒΓΑ, Kinder και Ben & Jerry’s γίνεται από την ίδια ‘μαμά’ εταιρεία, ενώ μου ανέφεραν ξεκάθαρα ότι όπου υπάρχει λίστα αυτή είναι συμβουλευτική και ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ελέγχουμε τις συσκευασίες για αναγραφή γλουτένης, ιχνών αυτής και για τυχόν αλλαγές στις αρχικές τους λίστες συστατικών.

AlgidaΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους
* δυστυχώς η σελίδα με την αναλυτική λίστα προϊόντων της εταιρίας έχει εξαφανιστεί, γεγονός που πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς στην ανάγνωση των συστατικών για τυχόν αλλαγές.
** Η σελίδα τους λειτουργεί πλέον κανονικά με αλλαγμένη την αρχική λίστα την οποία είχαν ανεβασμένη αρχές καλοκαιριού!
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ — Αρκετές από τις επιλογές που αρχικά υπήρχαν στη λίστα πλέον δεν υπάρχουν!!!

ΕΒΓΑ – Στοιχεία λίστας από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους,
* και για όσους ανησυχούν “Το παγωτό ΕΒΓΑ Σοκολάτα-Μπισκότο-Γκοφρέτα-Φουντούκι 2+1lt δεν περιέχει γλουτένη.” είναι η απάντηση τους σε προσωπική μου επίσημη ερώτηση.

Kinder – Από την αντίστοιχη ιστοσελίδα Kinder

Kρι ΚριΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους 

Froneri (Ιcecreamland) – Ενημέρωση με μήνυμα “Το σύνολο των παγωτών που διαθέτουμε βρίσκεται στην παρακάτω σελίδα. icecreamland.gr/index.php/el/ Τα προϊόντα μας χωρίς γλουτένη φέρουν τη σχετική ένδειξη.” (τα πέντε που βρήκα Pirulo, ενώ σύμφωνα με μήνυμα της εταιρείας και το κυπελλο Κοκταίηλ δεν περιέχει γλουτένη * ευχαριστώ το φίλο Πάνο για την επισήμανση)

Ben & Jerry’s – Αν ΔΕΝ αναγράφουν στις συσκευασίες τη γλουτένη ως αλλεργιογόνο (ενώ γράφουν όλα τα υπόλοιπα αλλεργιογόνα κανονικά), θεωρητικά μπορούν να καταναλωθούν.

Κayak – Ενημέρωση από την ιστοσελίδα τους, τα συγκεκριμένα της λίστας ήταν τα μόνα με σήμανση.

Haagendazs – Η λίστα των παγωτών εμφανίζεται με την επιλογή Gluten Free από την ιστοσελίδα τους  .us. Σε ψυγεία σε ψιλικά έχω βρεί σε ατομική συσκευασία τρία ξυλάκια (Salted Caramel Stick, Vanilla Caramel Almond Stick και Mango Rasberry Stick, που είναι ΟΚ από την εταιρεία Cold Sin, ενώ υπάρχει επιλογές για εμάς και σε κυπελλάκια.

Στα Snickers οι 4 επιλογές που έχω τσεκάρει από sites του εξωτερικού καθώς από τα αλλεργιογόνα στη συσκευασία τους είναι τα Snickers Caramel Ice Bar, Snickers Ice Bar Single, Snickers White Ice Bar Single και Snickers Ice Stick. (φυσικά ελέγχουμε πολύ καλά τη συσκευασία για τυχόν αλλαγές).

Δωδώνη – Επικοινωνία με την εταιρεία και ενημέρωση με προσωπικό μήνυμα Δυστυχώς δεν έχουν προστεθεί προϊόντα χωρίς γλουτένη φέτος στα καταστήματα μας.

Γατίδης – 3 γεύσεις χωρίς γλουτένη, απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημά του

Σκλαβενίτης – αρκετά οικογενειακά παγωτά σε διάφορες γεύσεις έχουν αναγραφή χωρίς γλουτένη (οι λευκές συσκευασίες με ετικέτα Σκλαβενίτη και οι BONORO , * * * τελευταία προσθήκη η μάρκα DESINO ξυλάκια Mini MIX – ευχαριστώ τη φίλη Άντζελα για την πληροφορία)

LIDL – Πορτοκαλί Συσκευασία  Free From με 4 χωνάκια(*** δυστυχώς μάλλον καταργήθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός φέτος) καθώς και οι πολυσυσκευασίες Gelatelli ξυλάκια (έλεγχος αλλεργιογόνων στη συσκευασία)_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Instagram

Παγωτό, Ιce cream, Gelato… στιγμές δροσιάς χωρίς γλουτένη (2020)
Tagged on: