Ήρθε ξανά η ώρα για την παγωτο-απόλαυσή μας! Να μετρήσουν ξανά οι μικροί μας φίλοι χωρίς άγχος “Εγώ έχω φάει -τόσα- παγωτά? Εσύ πόσα?” 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά προσπάθησα να συγκεντρώσω όλα (ή έστω τα περισσότερα, θέλω να πιστεύω), τα χωρίς γλουτένη παγωτά που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά! Δείτε πιο κάτω σε ένα αρχείο μιας σελίδας για ευκολία, τα αγαπημένα μας gluten free παγωτά. την ενημερωμένη για το 2024 λίστα με όσα παγωτά είναι ασφαλή για εμάς (εννοείται ότι αν παρατηρήσατε κάτι που μου έχει ξεφύγει παρακαλώ να μου στείλετε ένα μήνυμα).

Σας ευχαριστώ όλους για ακόμη μια φορά για τα όμορφα λόγια σας, για το τεράστιο ενδιαφέρον σας για τη συγκεκριμένη λίστα μου, οπότε με πολλή αγάπη την μοιράζομαι μαζί σας. Να έχουμε λοιπόν όλοι μας ένα όμορφο χωρίς γλουτένη καλοκαίρι και υπέροχες, δροσερές απολαύσεις για μικρούς και μεγάλους, με όλα τα gluten free παγωτά μας!

“A day without gluten doesn’t mean…
a day without
Ice Cream!”

Ένα γενικό σχόλιο για το 2024 και τις επιλογές μας.

Έχουμε μια μεγάλη επιστροφή στην Algida: τα gluten free/vegan χωνάκια σε συσκευασία των 4 (εγώ τα “πέτυχα” σε ψυγείο  s/m) κάποιες νέες γεύσεις επίσης που μπήκαν στην γκάμα τους, τα Kinder που μάλλον δεν κυκλοφορούν πια, ελάχιστες αλλαγές στην Κρι Κρι με λίγα ατομικά αλλά αρκετές οικογενειακές ως συνήθως συσκευασίες τουλάχιστον, τις 4 γεύσεις Nuii και τα κλασικά γρανιτο-Pirulo στα ψυγεία της Froneri, τα Haagen-Dazs και τα Ben & Jerry’s με νόστιμα παγωτα που σίγουρα μας προσφέρουν αρκετές ακόμη επιλογές, ιδιαίτερες και ξεχωριστές. Τέλος σε διάφορα s/m τέλος μπορείτε να βρείτε λιγότερο προβεβλημένες μάρκες, επιλέγοντας πάντα γεύσεις σε συσκευασίες που ξεκάθαρα αναγράφουν αλλεργιογόνα στα οποία δεν βρίσκουμε μέσα σε αυτά την γλουτένη. Δείτε τη λίστα ή κατεβάστε την σε 2 διαφορετικές μορφές, σε είτε σαν εικόνα (jpg) κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα, είτε στο πιο κάτω σχετικό link για να ανοίξει και να κάνετε download το αντίστοιχο pdf αρχείο.

*   Αρχείο pdf  με τα χωρίς γλουτένη παγωτά για το 2024 (GFicecreams2024-v1.pdf)  *
version 1   (ενημερωμένο 27-4-2024)
Στην περίπτωση που δεν ανοίγει μπροστά σας το αρχείο,
απλά τσεκάρετε το φάκελο των λήψεων/downloads του PC σας, έχει “κατέβει” εκεί!

*  εναλλακτικά σε αρχείο εικόνας *


Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Όπως αναγράφουν και οι περισσότερες εταιρείες, οι λίστες είναι καθαρά συμβουλευτικές και θα πρέπει πάντα και σε κάθε περίπτωση να ελέγχονται οι συσκευασίες των προϊόντων.

Σε περίπτωση αλλαγών/προσθήκης κάποιων επιπλέον επιλογών κ.α. το αρχείο θα ενημερωθεί με νέα έκδοση και την αναφορά ημερομηνίας τελευταίου update.


Αναλυτικά οι λίστες των εταιρειών με παγωτά χωρίς γλουτένη

Algida & ΕΒΓΑΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους

Επιστροφή στα ψυγεία για τα gluten free/vegan χωνάκια σε συσκευασία των 4! Με επιφύλαξη (έλεγχος συστατικών στη συσκευασία του παγωτού) το “Βανίλια Σοκολάτα Vegan ΕΒΓΑ” 

Kρι ΚριΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους

Δυστυχώς περιορισμένη και για το 2024 η λίστα της Κρι Κρι στα ατομικά παγωτά κυρίως (καθόλου ξυλάκια και φέτος δυστυχώς). Στα οικογενειακά οι επιλογές συνεχίζουν να είναι αρκετές. 

Froneri – επιλογές Pirulo & Nuii 

Οι κλασικές επιλογές σε παγωτά Pirulo σύμφωνα και με την ιστοσελίδα τους και οι 4 γεύσεις των NUII (Milk Chocolate & Madagascan Vanilla, Almond & Java Vanilla, Salted Caramel & Australian Macadamia, Dark Chocοlate & Νordic Berry και το White Chocolate & Java Vanilla) οι οποίες στα συστατικά τους ΔΕΝ αναφέρουν ΣΙΤΟ ως αλλεργιογόνο σύμφωνα με την επίσημη σελίδα τους Γεύσεις Nuii – ΠΡΟΣΟΧΗ οι υπόλοιπες γεύσεις έχουν αναφορά Σίτου/Γλουτένης)Ben & Jerry’swww.benjerry.com/flavors/gluten-free

Πολλά και σε υπέροχους συνδυασμούς γεύσεων τα Certified Gluten-Free Ice Cream από το αγαπημένο αυτό brand ακόμη και σε non dairy επιλογές για όσους τις προτιμούν. Η λίστα μου συμπληρώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα τους. Αρκετά από αυτά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά ελληνικά ψυγεία (και σε σ/μ). Δικό μου αγαπημένο από πέρσι το Karamel Sutra Core!

Haagen-Dazs – Η λίστα μου συμπληρωμένη με όσα επίσημα ανγράφονται στην ιστοσελίδα τους  .us. Σε ψυγεία στην Ελλάδα θα βρείτε διάφορες γεύσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ σε κάποιες πολυσυσκευασίες με συνδυασμούς γεύσεων, ορισμένες γεύσεις μπορεί να είναι ΟΚ και κάποιες άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση, επειδή είναι πολλές οι γεύσεις, ελέγχουμε πάντα τη συσκευασία πριν επιλέξουμε κάποιο!

Κayak – Ενημέρωση από την ιστοσελίδα τους, με 4 γεύσεις να έχουν την σχετική, αγαπημένη μας σήμανση!

Kinder – Δεν κατάφερα να βρω στην ελληνική ιστοσελίδα παγωτά KINDER οπότε πολύ πιθανό να έχουν κυκλοφορήσει φέτος.

Μoevenpick – Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας www.moevenpick-icecream.com/faq όσες γεύσεις της περιέχουν δημητριακά, αναγράφονται με έντονους χαρακτήρες στη λίστα των συστατικών τους.
(Do your ice creams contain gluten?
Yes, some of our products contain cereals which have gluten in them. For these products, the cereals which contain gluten are shown in bold in the list of ingredients.
)

Γατίδης – επιλέξτε κάποια από τις γεύσεις χωρίς γλουτένη που μπορείτε να βρείτε σε ένα από τα πολλά καταστήματά του!

Σκλαβενίτης – αρκετές οι επιλογές σε οικογενειακά παγωτά έχουν αναγραφή χωρίς γλουτένη – ελέγχουμε φυσικά για τυχόν αλλαγές (οι λευκές συσκευασίες με ετικέτα Σκλαβενίτη, οι BONORO ίσως και κάποιες άλλες).

Σε κάποια S/M μπορούμε πέρσι βρίσκαμε και τις συσκευασίες Delice με σήμανση – με ερωτηματικό αν υπάρχουν ακόμη.

LIDL – Η εταιρεία σε όλα της τα προϊόντα της σύμφωνα με δήλωσή της ακολουθεί αναγραφή αλλεργιογόνων οπότε επιλέγουμε ανάλογα (π.χ. Gelatelliκαι πάντοτε με προσοχή, ελέγχοντας για τυχόν ύποπτα αλλεργιογόνα στη συσκευασία.

Καλό καλοκαίρι, πολλές υπέροχες βουτιές, και ξένοιαστες χωρίς γλουτένη δροσερές απολαύσεις!

Σας χαιρετώ με μια πολύ όμορφη σκηνή, ανέμελα χρόνια και καταστάσεις, με δύο παιδιά να μοιράζονται ξένοιαστα ένα παγωτό χωνάκι (από την ταινία “The Florida Project”, 2017)_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Instagram

Καλοκαίρι 2024 παρέα με gluten free παγωτά
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *