* * * Κλειστό * * *

Το Δεκατοπέμπτο.

Modern Food Bar, εστιατόριο.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μια ανάσα από την Αγίας Σοφίας,
στον πεζόδρομο της οδού Γεωργίου Σταύρου στο νούμερο 8,
απολαμβάνεις καφέ, κρασάκι ή ποτό κ.α. στο Δεκατοπέμπτο,
αλλά πάνω από όλα ταξιδεύεις νοερά στην Ιταλία με τα μοναδικά gluten free ζυμαρικά του!

facebook.com/todekatopempto

Το να τρως μια χωρίς γλουτένη μακαρονάδα στο κέντρο της πόλης είναι σίγουρα υπέροχο για όλους εμάς.. το να τρως όμως μια χωρίς γλουτένη μακαρονάδα, τόσο άρτια μαγειρεμένη και τόσο νόστιμη είναι πραγματικά απερίγραπτο! Με την προτροπή και προσπάθεια ενός “βετεράνου” της κοιλιοκάκης (διαγνωσμένος από μικρό παιδί γαρ) του Τεό (ευχαριστούμε φίλε!) και το ανοιχτό μυαλό και την φροντίδα του φίλου Κώστα (ξαναευχαριστούμε!), δημιουργήθηκε άλλο ένα αγαπημένο spot στην gluten free πόλη μας, στη Θεσσαλονίκη. Ένα μικρός αλλά ζεστός χώρος, πλούσιος σε γκάμα γεύσεων, μια ατμόσφαιρα που αποπνέει την καλύτερη των διαθέσεων! Επαναλαμβάνω το σχόλιο μου σε ένα αντίστοιχο facebook post για το μαγαζί γιατί αυτή είναι και η πραγματικότητα.. σα να τρως gluten free pasta στην μποέμ Trastevere στη Ρώμη!

Στο Δεκατοπέμπτο μπορεί λοιπόν να απολαύσει ο κοιλιοκακικός μια “πλούσια” carbonara, μια δυνατή pesto ή μια κλασική napolitaine. Kαι δεν μένουμε εκεί, με κάποιες σαλάτες, άλλα πιάτα κρεατικών που μπορούν να προσαρμοστούν/προετοιμαστούν σωστά, ψητά λαχανικά και περιμένουμε και πολλά άλλα με το καλό (brunch κλπ). Συνδυάζοντας την κορωνίδα του μαγαζιού την gluten free μακαρονάδα με ένα δροσερό κρασί ή απολαμβάνοντας ένα υπέροχο καλοφτιαγμένο cocktail, το βραδάκι σου (και όχι μόνο) θα κυλίσει υπέροχα, νιώθοντας γεμάτος από γεύσεις και συναισθήματα, ειδικά αν αυτά τα μοιράζεσαι με αγαπημένους σου ανθρώπους ή με μια καλή παρέα φίλων.


Και για όσους “νιώθουν” η εναλλακτική πρότασή μου!

Δυνατό το pesto, λαχταριστή η carbonara.. αλλά εξίσου πεντανόστιμη και η tagliata, συνοδεία “σπιτικού” πουρέ!

Το Δεκατοπέμπτο αποτελεί πλέον ένα πραγματικό στέκι, για όλες τις ώρες της ημέρας, ένας ακόμη λόγος να κατεβούμε για βόλτα στο κέντρο.

..εξερευνήστε την υπόλοιπη gluten free Θεσσαλονίκη!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

To Δεκατοπέμπτο, το “δικό μας” cosy food bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Tagged on: