Νέα Διαγώνιος

Ελληνικό εστιατόριο.

Ο σεφ Ιωάννης Χαντακής μας περιμένει με τα μοναδικά του πιάτα
στη Νικολάου Πλαστήρα 89,
στην παραλία της Νέας Κρήνης (στο ύψος της μαρίνας στην Αρετσού)

facebook.com/neadiagonios

Η “Νέα Διαγώνιος” αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που σε συνεργασία με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη” μας αγκάλιασε πραγματικά, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσής μας. Δημιούργησε λοιπόν, όχι μόνο ένα περιβάλλον “ασφάλειας” αλλά ακόμη πιο σημαντικό έναν χώρο στο οποίο μπορούμε να απολαύσουμε με την ψυχή μας, πιάτα και γεύσεις που λείπουν πραγματικά από το menu ενός εστιατορίου που ενδεχόμενα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πάσχοντες.

Συνδυάζοντας λοιπόν τις κλασικές γεύσεις, τις παραδοσιακές συνταγές μέσα από ένα βλέμμα μοντέρνο, ανήσυχο, ο σεφ Ιωάννης Χαντακής μας προσφέρει χωρίς γλουτένη (εκτός των άλλων) δύο από τα κορυφαία του σε γεύση πιάτα. Ο παραδοσιακός χειροποίητος γύρος φτιαγμένος με μεράκι και ξεκάθαρα με πρώτη ύλη Α’ ποιότητας αλλά και τέτοια μοναδικά ζουμερά μπιφτέκια που πραγματικά απογειώνουν την επιλογή της καλαίσθητα στημένης πιατέλας του burger – φυσικά με χωρίς γλουτένη ψωμάκι (οι φωτογραφίες μου από την τελευταία επίσκεψη μου εκεί, κυριολεκτικά “τρώγονται”.. με τα μάτια).

Τσιμπώντας δεξιά αριστερά τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, μια ολόφρεσκια και δροσερή σαλάτα, ένα κρητικό ντάκο με παξιμάδι φακής(!) και.. φυσικά τσουγκρίζοντας  μία (άντε δυο/τρεις), παγωμένες μπύρες ΝΗΣΟΣ all day organic χωρίς γλουτένη, νιώθουμε πραγματικά τυχεροί..

Στη φωτογραφία παρακάτω, το ξεχωριστό gluten free menu της Νέα Διαγωνίου (Μάρτιος 2019), με ενδεχόμενες “έκτακτες” πρόσθηκες, ΜΟΝΟ σε μέρες και ώρες  που το επιτρέπει η “κίνηση” στη κουζίνα, σεβόμενοι όμως πάντα τις δυνατότητες και τους χρονικούς περιορισμούς για τις χωρίς γλουτένη δημιουργίες, του πάντα εξυπηρετικού σεφ κ. Ιωάννη Χαντακή!

Φωτογραφίες από όμορφα και γευστικότατα πιάτα που λατρεύτηκαν και “εξαφανίστηκαν” σε επίσκεψή μας τον Ιανουάριο του 2020. Μια πραγματική απόλαυση!

* Bonus για τους τυχερούς που μένουν κοντά (σαν και μένα!), η παραγγελία για το σπίτι – ΠΡΟΣΟΧΗ με δική μας παραλαβή όμως από το μαγαζί!

Εκπληκτικό δίδυμο!
Μερίδα γύρου και μερίδα burger από παλαιότερη παραγγελία μου για το σπίτι!

Η επίσκεψή σας στη Νέα Διαγώνιο θα αποτελέσει σίγουρα μια μοναδική, γευστική, gluten free (και όχι μόνο) εμπειρία..

..εξερευνήστε την υπόλοιπη gluten free Θεσσαλονίκη!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

“Νέα Διαγώνιος”, ένας αρμονικός συνδυασμός κλασικών, μοντέρνων και χωρίς γλουτένη δημιουργιών
Tagged on: