NEO AΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΤΟΥ 2023 – Κάντε κλικ για να το δείτε!

Η αγαπημένη καλοκαιρινή λίστα, για τέταρτη σερί χρονιά που διατηρώ το συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο, είναι ξανά έτοιμη! Συγκεντρωμένα σε ένα αρχείο μιας σελίδας τα gluten free παγωτά της καρδιάς μας, ώστε να τα απολαύσουμε ξένοιαστα, ειδικά οι μικροί μας φίλοι.

Μπορεί φέτος να το άργησα λίγο λόγω προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων, αλλά παρόλ’ αυτά, τα κατάφερα και φέτος! Με τόσα μηνύματα που δέχτηκα… απλά δεν γινόταν, έπρεπε να την ολοκληρώσω και φέτος. Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!

All you need is love… and maybe a little ice cream!

Σχετικά “κακά” τα φετινά νέα σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές μας σε παγωτά χωρίς γλουτένη. Δεν φτάνει που από πέρσι έχουμε χάσει την αγαπημένη πορτοκαλί συσκευασία με το gluten free χωνάκι Cornetto, μειώθηκαν δυστυχώς δραματικά οι επιλογές και σε άλλες εταιρείες. Έστω και έτσι λοιπόν, θα πορευτούμε με τις υπάρχουσες επιλογές.Καλοκαιρινή χωρίς γλουτένη παγωτο-απόλαυση λοιπόν, με τη βοήθεια και του παρακάτω συγκεντρωτικού αρχείου. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα, ανοίξτε το link, μελετήστε το αρχείο, κάντε το download!

Σας εύχομαι όλους σας και ειδικά τους μικρούς φίλους/ες, ένα υπέροχο καλοκαίρι με πολλές ανέμελες βουτιές και πολλά “μετρημένα” χωρίς γλουτένη παγωτά.

*  *  *  Αρχείο Παγωτών 2021 (GFicecreams2021v1.pdf)   *  *  *
version 1   (20-7-2021)
Στην περίπτωση που δεν ανοίγει μπροστά σας το αρχείο,
απλά τσεκάρετε το φάκελο των λήψεων/downloads του PC σας,
έχει “κατέβει” εκεί!
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
Όπως αναγράφουν και οι περισσότερες εταιρείες, οι λίστες είναι καθαρά συμβουλευτικές και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχονται και οι συσκευασίες των προϊόντων.

Σε περίπτωση αλλαγών ή προσθήκης κάποιας επιπλέον εταιρείας το αρχείο ενημερώνεται με νέα έκδοση και αναφορά τελευταίας ημερομηνίας.


Αναλυτικά οι λίστες της κάθε εταιρείας για τα παγωτά χωρίς γλουτένη:

Algida & ΕΒΓΑΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Αρκετές από τις γνωστές επιλογές δεν υπάρχουν στη φετινή λίστα πλέον, π.χ. όπως γράφει και η σελίδα τους το παγωτό Ξυλάκι Max X-POP 50ml/ 54γρ πλέον μπορεί να περιέχει γλουτένη.

Kinder – Τα 2 παγωτά, Kinder Stick και μπάρα Κinder Βueno είναι ΟΚ για εμάς  (στην αναγραφή αλλεργιογόνων στην ιστοσελίδα τους δεν προκύπτει κάτι ύποπτο).

Kρι Κρι – Σαφώς πιο περιορισμένη και εδώ η λίστα για το 2021 Λίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους 

Froneri – Τα 4 παγωτά Pirulo, που είναι χωρίς γλουτένη σύμφωνα και με την ιστοσελίδα τους.

Ben & Jerry’s – Υπάρχουν πλέον Certified Gluten-Free Ice Cream Flavors από το αγαπημένο brand, μπορείτε λοιπόν να δείτε αναλυτικά τις γεύσεις που είναι ΟΚ για εμάς  www.benjerry.com/flavors/gluten-free

Κayak – Ενημέρωση από την ιστοσελίδα τους, διαλέγοντας λοιπόν από το drop down menu την επιλογή gluten free, τα 4 συγκεκριμένα της λίστας ήταν τα μόνα με σήμανση.

Haagendazs – Η λίστα των παγωτών εμφανίζεται με την επιλογή Gluten Free από την ιστοσελίδα τους  .us. Σε ψυγεία σε ψιλικά βρίσκω από πέρσι σε ατομική συσκευασία τρία υπέροχα ξυλάκια (Salted Caramel Stick, Vanilla Caramel Almond Stick και Mango Rasberry Stick, που είναι ΟΚ από την εταιρεία Cold Sin, ενώ υπάρχουν επιλογές για εμάς και σε κυπελλάκια.

Snickers – οι 4 επιλογές που έχω τσεκάρει από sites του εξωτερικού καθώς από τα αλλεργιογόνα στη συσκευασία τους είναι τα Snickers Caramel Ice Bar, Snickers Ice Bar Single, Snickers White Ice Bar Single και Snickers Ice Stick.

Μoevenpick – Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας www.moevenpick-icecream.com/faq εκτός από κάποιες γεύσεις οι υπόλοιπες είναι ΟΚ , αφού πρώτα ελέγξουμε τη λίστα των αλλεργιογόνων.

Δωδώνη – Επικοινωνία με την εταιρεία και ενημέρωση ξανά με το στενάχωρο προσωπικό μήνυμα “Καλήμερα σας, δυστυχώς και φέτος δεν υπάρχουν προϊόντα χωρίς γλουτενη.”

Γατίδης – 3 γεύσεις χωρίς γλουτένη, απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημά του για τυχόν κάποια νέα προσθήκη *** Η έκπληξη… μπορείτε να αγοράσετε πλέον συσκευασμένα χωρίς γλουτένη χωνάκια!

Αρτοκράτορας – 4 γεύσεις χωρίς γλουτένη, Σοκολάτα Bitter, Φράουλα, Βανίλια 0% ζάχαρη και Τιραμισού

Σκλαβενίτης – αρκετά οικογενειακά παγωτά σε διάφορες γεύσεις έχουν αναγραφή χωρίς γλουτένη (οι λευκές συσκευασίες με ετικέτα Σκλαβενίτη και οι BONORO , περσινή ανακάλυψη και η μάρκα DESINO ξυλάκια Mini MIX

LIDL – Ο κωδικός στην πορτοκαλί συσκευασία  Free From με 4 χωνάκια δεν έχει εμφανιστεί δυστυχώς ούτε φέτος, όποτε μένουμε στις πολυσυσκευασίες Gelatelli ξυλάκια (έλεγχος αλλεργιογόνων στη συσκευασία)_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Instagram

Τα gluten free παγωτά της καρδιάς μας (2021)
Tagged on: