Φαίδιμος.

Νέο όνομα, νέες γεύσεις, η ίδια όμως αγάπη για το καλό φαγητό, την καλαισθησία, το ίδιο μεράκι το οποίο γίνεται αντιληπτό από κάθε γωνιά του μαγαζιού, η ίδια ιδιαίτερη φροντίδα…

Το Δια Χοιρός έγινε Φαίδιμος, η Φαίδρα και ο Δημήτρης (Φαίδιμος) παραμένουν εκεί και μας περιμένουν στον ανανεωμένο χώρο τους.
Βαλαωρίτου 25, Κέντρο, Θεσσαλονίκη. Καθημερινά εκτός Δευτέρας.
facebook.com/faidimos

Το Φαίδιμος το είχα σημειωμένο στα τεφτέρια μου πολύ καιρό. Η αρκετά δύσκολη χρονιά από θέμα πίεσης χρόνου που είχαμε, το γεγονός ότι δεν κατεβαίνουμε πολύ στο κέντρο παρά μόνο για κανένα γρήγορο ποτάκι, δεν είχε τύχει λοιπόν να το επισκεφτούμε. Την προηγούμενη Κυριακή, ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου.

Περπατώντας από μια απολύτως ήρεμη Βασιλέως Ηρακλείου (Κυριακή μεσημέρι γαρ), διασχίσαμε την ιδιαίτερη πλέον Πλατεία Χρηματιστηρίου, ανηφορίσαμε στη Συγγρού, φτάνοντας στην ξακουστή Βαλαωρίτου. Εκεί στα αριστερά, λίγο παρακάτω ξεπροβάλει το “Φαίδιμος”. Με το που μπαίνεις μέσα στο εστιατόριο, καταλαβαίνεις αμέσως την αγάπη των ανθρώπων για το χώρο τον οποίο έχουν φτιάξει και από την πρώτη στιγμή θα νιώσεις τη ζεστασιά και τη “σιγουριά” που καλώς ή κακώς χρειαζόμαστε για απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα ή ένα ξεχωριστό δείπνο.

Με ένα menu που στο μισό του (για να μην πω 70% και φανώ υπερβολικός) είτε αποτελείται από επιλογές χωρίς γλουτένη είτε είναι πιάτα που μπορούν να προσαρμοστούν καταλλήλως για να είναι ΟΚ και για μας, δεν δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε. Η Φαίδρα και ο Δημήτρης είναι εκεί, γνώστες του θέματος – έχοντας εξυπηρετήσει αρκετούς από εμάς, θα συζητήσουν μαζί σου, θα σε κάνουν να επιλέξεις χωρίς ιδιαίτερες έγνοιες, έχοντας μόνο σαν αμφιβολία το αν θα κάτσεις μέσα ή στην υπέροχα καμωμένη με προσωπικό κόπο και μεράκι πίσω κρυφή αυλή. Εμείς διαλέξαμε την πίσω αυλή και φυσικά δεν το μετανιώσαμε καθόλου!

Οι μερίδες τους είναι ταυτόχρονα “σπιτικές” σε ποσότητα αλλά και επιπέδου γκουρμέ εστιατορίου σε ιδέες, στήσιμο και γεύσεις. Να είναι καλά η Φαίδρα που μας προϊδέασε για τις “σωστές” ποσότητες και κρατήσαμε την παραγγελία μας “διακριτική”. Συνοδεία ενός αρωματικού κρασιού προσεκτικά διαλεγμένου προσεκτικά από την Φαίδρα, απολαύσαμε μια δροσερή, φρέσκια σαλάτα με το όνομα του μαγαζιού “Φαίδιμος”, υπέροχες πατάτες σε γενναία ποσότητα, εκπληκτικά μπριζολάκια με ψητά μήλα και πουρέ από μήλο και μια υπέροχη τηγανιά από κοτόπουλο άρτια μαγειρεμένη, γεμάτη χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Παραπάνω λόγια δεν νομίζω ότι χρειάζονται, σας παραθέτω κάποιες εικόνες από τα πιάτα μας.

Και επειδή δεν γινότανε να με αφήσουν χωρίς γλυκό, όλο και κάτι σκαρφίστηκαν με μια σπιτική μαρμελάδα φράουλας, ολοκληρώνοντας έτσι την απολύτως ευχάριστη εμπειρία μας στο συγκεκριμένο χώρο. Ευχαριστούμε Φαίδρα και Δημήτρη!

Εγώ πλέον ξέρω ότι όταν θέλω να φάω χορταστικά, πραγματικά νόστιμα πιάτα, στο κέντρο της πόλης, ο “Φαίδιμος” θα είναι εκεί να με υποδεχτεί και να με εξυπηρετήσει καλύπτοντας τις ξεχωριστές διατροφικές μου ιδιαιτερότητες.

..εξερευνήστε την υπόλοιπη gluten free Θεσσαλονίκη!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

“Φαίδιμος” (Δια Χοιρός), υπέροχος χώρος, γευστικότατα πιάτα, ξένοιαστες χωρίς γλουτένη απολαύσεις στη Βαλαωρίτου
Tagged on: