Την κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, έχουμε την τύχη και την χαρά να την γνωρίζουμε καλά, πολύ καλά θα έλεγα. Η κόρη μου, γυρνάει σπίτι μας μετά το πέρας της εκάστοτε κατασκηνωτικής περιόδου τα 4 τελευταία αυτά χρόνια, πάντα ευτυχισμένη, γεμάτη εμπειρίες, εικόνες και αναμνήσεις, με κολλητές και νέους φίλους αλλά και με όνειρα και ιδέες για το επόμενο καλοκαίρι!

Από φέτος και ως “στελεχάκι” πλέον (μεγάλωσε γαρ), παρακολουθώντας τη σχετική εκπαίδευση της σχολής στελεχών, θα είναι εκεί, να μάθει πως να βοηθάει, να φροντίζει τα μικρότερα παιδάκια, να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στην κατασκηνωτική ζωή. Για τον Άγιο Νικόλαο, την παραλία, τις εξερευνήσεις και τις δραστηριότητες, για τον τρόπο ζωής εκεί δε χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω από αυτά τα υπέροχα, που κατά καιρούς έχουν γραφτεί, ακουστεί ή συζητηθεί!

Θα αναφέρω όμως και θα τονίσω, αυτό που μας απασχολεί εμάς, ότι από το 2004 (και εδώ αξίζει ένα τεράστιο μπράβο και ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που το τολμήσανε τότε και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος), η κατασκήνωση φιλοξενεί και στις 3 περιόδους παιδιά με κοιλιοκάκη, ενώ επιπλέον από 6/8 – 15/8 (10 μέρες) θα λειτουργήσει και πρόγραμμα για παιδιά με διαβήτη. Πολλές περιόδους και χρονιές έχουν υπάρξει κατασκηνωτές παιδιά με κοιλιοκάκη, φίλων ή γνωστών μας, μην αντιμετωπίζοντας κανένα απολύτως πρόβλημα, με εξυπηρέτηση και συνολική φροντίδα στη σίτισή τους όπως αρμόζει στην περίπτωση.

Και αυτό μπορώ να το δηλώσω και εγώ ο ίδιος, καθώς πριν 4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, το έζησα και εγώ ως κατασκηνωτής εκεί(!), μένοντας για ένα τριήμερο στον Άγιο Νικόλαο στην οικογενειακή κατασκήνωση στο τέλος του καλοκαιριού,  απόλαυσα λοιπόν μαζί με όλους τους υπόλοιπους στην τραπεζαρία τα ξεχωριστά, χωρίς γλουτένη γεύματά μου, χωρίς να αντιμετωπίσω το παραμικρό θέμα.

 


Οι βασικές περίοδοι του 2020 της Χαλκιδικής που μας ενδιαφέρουν και σημαντικά links της XΑΝΘ:
Super Camp 16/6-23/6
Α περίοδος : 23/6-15/7
Β περίοδος : 15/7-06/8
Γ περίοδος : 06/8-28/8
* Αναλυτικό πρόγραμμα, περίοδοι Κατασκηνώσεων 2020, τηλέφωνα
* Πληροφορίες Εγγραφών 2020

Θα τελειώσω το post αυτό, με την χαρακτηριστική ατάκα γιού φίλου, που έχει ως κολλητό ένα παιδί με κοιλιοκάκη στην κατασκήνωση..
Mπαμπά του χρόνου θα δηλώσω και εγώ χωρίς γλουτένη.. τους ετοιμάζουν τα καλύτερα φαγητά!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

Καλοκαίρι 2020 και κοιλιοκάκη. Κατασκήνωση ΧΑΝΘ Χαλκιδικής.
Tagged on: