Οινομαγειρείον “Η Μαριγούλα”

Στα 60χλμ περίπου από τη Θεσσαλονίκη στην πρωτεύουσα του νομού Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, μπορείτε να βρείτε ένα μοναδικό κρυμμένο διαμαντάκι (τα λόγια των διαφόρων φίλων μου που μου το πρότειναν βγήκαν 100% αληθινά), έναν χώρο με μοναδικές επιλογές, γκουρμέ και ταυτόχρονα αληθινά σε γεύση πιάτα που σε συνεπαίρνουν, φιλική εξυπηρέτηση και φυσικά όρεξη να κατανοήσει τα θέματα μας και να μας εξυπηρετήσει… Το Οινομαγειρείον “Η Μαριγούλα”.

facebook.com/hmarigoula

Ένα μέρος που η αγάπη για την πρώτη ύλη, συνδυάζεται αρμονικά με το μεράκι και την όρεξη για δημιουργία. Πιάτα με ένταση που βγάζουν μια απίστευτη φρεσκάδα, πιάτα φτιαγμένα με φροντίδα και συνάμα με σεβασμό στα υλικά αλλά και στον ίδιο τον πελάτη που θα τα επιλέξει.
Φτάνοντας εκεί καθημερινή απόγευμα, επιστρέφοντας από Χαλκιδική, μετά από μια έκτακτη απόδραση με την μικρή μας (λίγο πριν μας αφήσει για την ετήσια λατρεμένη της περιπέτεια – αλλιώς κατασκήνωση ΧΑΝΘ) το μαγαζί είχε ήδη τον κόσμο του αλλά σε νορμάλ πλαίσια, δίνοντάς μου μια αρχική αυτοπεποίθηση ότι θα εξυπηρετηθώ “σωστά”.  Ο Σοφοκλής της “Μαριγούλας” εγκάρδιος, φιλικός, έκατσε μαζί, συζητήσαμε, εξηγήσαμε τα θέματα μας και μαζί διαλέξαμε πιάτα “σίγουρα” που σε λίγη ώρα θα μας εντυπωσίαζαν, ταξιδεύοντάς μας γευστικά.

Τελικά καταλήξαμε σε μια δροσερή σαλάτα, δροσερή και φρέσκια όνομα και πράμα, μια αχινοσαλάτα ειλικρινά μοναδική, η κόρη με εξέπληξε ευχάριστα συμμετέχοντας πλήρως στην απόλαυσή της, ένα πιάτο με καπνιστό μαριναρισμένο σε φρούτα σολoμό και υπέροχα μαγειρεμένη τρίχρωμη κινόα ενώ τα δυο τελευταία πιάτα κάνανε πραγματικά τη διαφορά. Όταν λοιπόν με 2 ψαράκια που μπορεί να θεωρούνται ταπεινά από κάποιους αλλά είναι τόσο «πλούσια» όσον αφορά στη διατροφική τους αξία, δημιουργείς τόσο εύγεστα, τόσο “αληθινά” πιάτα τότε πραγματικά έχεις πετύχει το σκοπό της μαγειρικής. Μια σαρδέλα ψητή άλλο πράγμα ανοιγμένη στη μέση και γεμισμένη με ντομάτα και μυρωδικά εξοχής, έκρηξη γεύσης κάθε μπουκιά στο στόμα και ένα γαύρο που δεν έχω ξαναφάει τόσο νόστιμο στη ζωή μου, δεν θα πω ημέρας, αλλά λίγων ωρών, τόσο φρέσκος ήταν, ψημένος με ένα μοναδικό τρόπο, ίσως θα ταίριαζε να πω απλά αχνισμένος! Κυριολεκτικά μπουκιά και συχώριο. Φωτογραφίες δυστυχώς δεν.. η πείνα και οι νοστιμιές με συνεπήραν (δείτε κάποιες φωτό από τη σελίδα τους στο facebook)!

Δεν χρειάζονται πολλά παραπάνω λόγια! Είναι σίγουρο ότι θα ξαναεπισκεφτούμε τον Σοφοκλή και το οινομαγειρείον “Η Μαριγούλα” σε κάποια από τις επιστροφές μας από την Χαλκιδική… Το μόνο που ελπίζω είναι να βρούμε να κάτσουμε και να μπορέσει να μας εξυπηρετήσει ο Σοφοκλής από τον πολύ κόσμο που θα έχει κάποιο από τα καυτά σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

..εξερευνήστε την υπόλοιπη gluten free Χαλκιδική, με σημεία για φαγητό και παγωτό στην Κασσάνδρα αλλά και στην Σιθωνία!

..εξερευνήστε αναλυτικά την gluten free Θεσσαλονίκη!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

Οινομαγειρείον “Η Μαριγούλα”.. ξεχωριστά πιάτα, ιδιαίτερες γεύσεις και άψογη προσεκτική εξυπηρέτηση
Tagged on: