Η απόλαυση ενός senza glutine gelato στο Positano!

 

* Η ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΔΩ *

 

Έκτη σερί χρονιά που προσπαθώ να τα συγκεντρώσω καθώς η χωρίς γλουτένη καθημερινότητά μας το απαιτούσε και φέτος!

Έτοιμη λοιπόν ξανά, η λίστα μου με τα ασφαλή για εμάς gluten free παγωτά. Όλα μαζί σε ένα αρχείο μιας σελίδας τα gluten free παγωτά της αγοράς (όσα τουλάχιστον μπόρεσα να βρω/καταγράψω, εννοείται ότι αν παρατηρήσατε κάτι που μου έχει ξεφύγει παρακαλώ να μου στείλετε ένα μήνυμα).

Σας ευχαριστώ και φέτος για το τεράστιο ενδιαφέρον σας για τη συγκεκριμένη λίστα μου οπότε με πολλή αγάπη την μοιράζομαι μαζί σας.

Να έχουμε λοιπόν όλοι μας ένα όμορφο χωρίς γλουτένη καλοκαίρι και υπέροχες, δροσερές απολαύσεις για μικρούς και μεγάλους, με όλα τα gluten free παγωτά μας!

“I Dream…
of
Ice Cream!”

Ένα γενικό σχόλιο… Στα ψυγεία Algida/Έβγα οι επιλογές σίγουρα είναι αρκετές (θα μπορούσε να ήταν και παραπάνω), στα ψυγεία Κρι Κρι όπως και πέρσι ελάχιστες πλέον επιλογές σε ατομικά παγωτά αλλά τουλάχιστον αξιόλογες σε οικογενειακές συσκευασίες, στα ψυγεία της Froneri επιλέγουμε κλασικά γρανίτες Pirulo και τα ιδιαίτερα Nuii, ενώ τα Haagen-Dazs και τα Ben & Jerry’s όπου τα βρίσκουμε μας “ταξιδεύουν” με τις ξεχωριστές γεύσεις τους. Σε s/m τέλος υπάρχουν αρκετά πλέον παγωτά ώστε να διαλέγουμε τις γεύσεις  που μας αρέσουν.Μπορείτε να το δείτε/κατεβάσετε σε 2 διαφορετικές μορφές, σε είτε σαν εικόνα (jpg) κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα, είτε αμέσως πιο κάτω με το σχετικό link να σας ανοίγει/να κάνει download το αντίστοιχο pdf αρχείο.

*   Αρχείο pdf  με τα χωρίς γλουτένη παγωτά για το 2023 (GFicecreams2023-v1.pdf)  *
version 1   (ενημερωμένο 26-5-2023)
Στην περίπτωση που δεν ανοίγει μπροστά σας το αρχείο,
απλά τσεκάρετε το φάκελο των λήψεων/downloads του PC σας,
έχει “κατέβει” εκεί!


Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
Όπως αναγράφουν και οι περισσότερες εταιρείες, οι λίστες είναι καθαρά συμβουλευτικές και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχονται πάντα και οι συσκευασίες των προϊόντων.

Σε περίπτωση αλλαγών/προσθήκης κάποιων  επιπλέον επιλογών κ.α. το αρχείο θα ενημερωθεί με νέα έκδοση και την αναφορά ημερομηνίας τελευταίου update.


Αναλυτικά οι λίστες των εταιρειών για τα παγωτά χωρίς γλουτένη:

Algida & ΕΒΓΑΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους

Με κάποιες αλλαγές από πέρσι η Algida/EΒΓΑ. Όλα τα χωρίς γλουτένη παγωτά στο παραπάνω link και στη σχετική εικόνα. Δύο νέες προσθήκες που είναι ΟΚ για εμάς το Double Starchaser και το Double Sunlover!

Kρι Κρι  –  Λίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους

Δυστυχώς περιορισμένη και για το 2023 η λίστα της Κρι Κρι στα ατομικά παγωτά κυρίως (καθόλου ξυλάκια). Στα οικογενειακά οι επιλογές συνεχίζουν να είναι αρκετές. 

Froneri – Οι κλασικές επιλογές σε παγωτά Pirulo σύμφωνα και με την ιστοσελίδα τους.

Για τα NUII έχουμε τα παρακάτω σύμφωνα με την εταιρεία και τα αλλεργιογόνα που αναφέρουν στο κάθε ένα (ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο στις 3 παρακάτω δεν βρήκα ΣΙΤΟ ως αλλεργιογόνο):

Almond Java Vanilla, Salted Caramel Australian Macadamia, White Chocolate Java Vanilla. Ben & Jerry’s – Πολλά τα Certified Gluten-Free Ice Cream Flavors από το αγαπημένο μας brand και εκτός από τη λίστα μου μπορείτε λοιπόν να δείτε αναλυτικά και στην ιστοσελίδα τους  www.benjerry.com/flavors/gluten-free Μακάρι να βρίσκουμε όλο και περισσότερα στα Ελληνικά Ψυγεία.

Haagen-Dazs – Η λίστα των παγωτών εμφανίζεται με την επιλογή Gluten Free από την ιστοσελίδα τους  .us. Και πραγματικά οπι γεύσεις τους μας προκαλούν. Σε ψυγεία S/M αλλά βρήκα πρόσφτατα τις 400gr συσκευασίες με γεύσεις Belgian Chocolate, Vanilla, Salted Caramel, Duo Belgian Chocolate Vanila, Dark Chocolate, Salted Caramel, Macadamia Nut.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή είναι πολλές οι γεύσεις ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τη συσκευασία πριν το επιλέξουμε!

Κayak – Ενημέρωση από την ιστοσελίδα τους, διαλέγοντας λοιπόν από το drop down menu την επιλογή gluten free, τα 4 συγκεκριμένα της λίστας αναφέρονται με τη σχετική  σήμανση.

Kinder – Τα μόνο παγωτό (αν τυχόν καταφέρετε να το βρείτε) είναι το  KINDER Bueno Bar (μπάρα παγωτού) με μη ύπαρξη αλλεργιογόνων σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Μoevenpick – Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας www.moevenpick-icecream.com/faq κάποιες γεύσεις είναι ΟΚ ενώ άλλες είναι περιέχουν δημητριακά, σε κάθε περίπτωση πάντως αναγράφονται με έντονους χαρακτήρες στη λίστα των συστατικών.
(Do your ice creams contain gluten?
Yes, some of our products contain cereals which have gluten in them. For these products, the cereals which contain gluten are shown in bold in the list of ingredients.)

Γατίδης – επιλέξτε κάποια από τις γεύσεις χωρίς γλουτένη που μπορείτε να βρείτε σε ένα από τα πολλά καταστήματά του!

Αρτοκράτορας – μπορείτε να βρείτε χωρίς γλουτένη γεύσεις.

Σκλαβενίτης – αρκετές οι επιλογές σε οικογενειακά παγωτά έχουν αναγραφή χωρίς γλουτένη – ελέγχουμε φυσικά για τυχόν αλλαγές (οι λευκές συσκευασίες με ετικέτα Σκλαβενίτη, οι BONORO ίσως και κάποιες άλλες).

Σε κάποια S/M μπορούμε να βρούμε τις συσκευασίες Delice με σήμανση.

LIDL – Η εταιρεία στα προϊόντα της σύμφωνα με δήλωσή της ακολουθεί αναγραφή αλλεργιογόνων οπότε πράττουμε ανάλογα! Αφού ελέγξουμε για τυχόν ύποπτα αλλεργιογόνα στη συσκευασία, μπορούμε να επιλέξουμε κάποια από τις μάρκες του (πχ Gelatelli )

Καλό χωρίς γλουτένη καλοκαίρι σε όλες και όλους σας!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Instagram

Καλοκαίρι 2023 με αγαπημένα gluten free παγωτά
Tagged on: