Frozen Yogurt Cafe.

Το Frozen Yogurt Cafe είναι το πρώτο κατάστημα παγωμένου γιαουρτιού που άνοιξε στην Θεσσαλονίκη.
Διαθέτει ανοιχτό παρασκευαστήριο και για την παραγωγή του frozen yogurt χρησιμοποιεί
γάλα καθώς και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Kρήτης 49 (περιοχή Μαρτίου), Θεσσαλονίκη.
* * * Νέος υπέροχος χώρος! * * *
Ένας χώρος για παιδικά parties, φιλικός προς τις νέες μητέρες και τα ΑμΕΑ, καθώς φυσικά και για άτομα με κοιλιοκάκη.

facebook.com/FYCThessaloniki

Το Frozen Yogurt Cafe έτυχε και το επισκεφτήκαμε οικογενειακώς από τα πρώτα χρόνια παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή το υπέροχο αυτό παγωμένο γιαούρτι, το τρώγανε μόνο η γυναίκα και η κόρη μου, με φρούτα, ξηρούς καρπούς, λιωμένες σοκολάτες και άλλα πολλά συνοδευτικά. Εγώ “παίζει” να τους κοιτούσα και έξω από την βιτρίνα ως ο κλασικός φοβισμένος κοιλιοκακικός των πρώτων στιγμών! (νέος στη διατροφή, με το σύνδρομο της αποφυγής κάθε φαγητού εκτός σπιτιού)

Διακριτική επίσκεψη στο FYC!

Γνωριστήκαμε με την Τζίνα, μου εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβάμαι, δεν υπάρχει κάτι που θα με ενοχλήσει. Άρχισα λοιπόν κι εγώ να απολαμβάνω το ιδιαίτερο αυτό παγωτό που φτιάχνει. Στην αρχή σκέτο, έτσι για απόλυτη σιγουριά. Συζητήσαμε και για τα toppings που χρησιμοποιεί, για αυτούς που τα φτιάχνουν και της τα προμηθεύουν, για τις πιστοποιήσεις που διαθέτουν.

Αυτό ήταν. Βυθίστηκα κι εγώ στην απόλυτη γεύση, στη βελούδινη υφή, στην ελαφριά αλλά χορταστική αίσθηση, στη γλυκιά αλλά και διακριτική, μαγεία του frozen yogurt με λιωμένη σοκολάτα από πάνω, ή μήπως με bitter, μπα.. καλύτερα μισό-μισό bitter με καρύδα, πάντα όμως gluten free.

Gluten free area. Ξεχωριστά, καθαρά, σίγουρα!Η Τζίνα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Παθιάζεται με αυτό που κάνει, προσπαθεί να είναι απολύτως προσεκτική, θέλει να μάθει, θέλει να δοκιμάσει, να πρωτοπορήσει. Η Τζίνα είναι ο καταστηματάρχης που θα ήθελες να σου σερβίρει πάντα, είναι ο φίλος μη κοιλιοκακικός που θα ήθελες να σου ετοιμάσει κάτι.

Το Frozen Yogurt Cafe δεν είναι πια ένα απλό παγωτατζίδικο που μπορείς να φας ένα ακόμη παγωτό γιαούρτι. Έχοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε επιλογές και για μη κοιλιοκακούς, δεν μπορούσε να μας αφήσει κι εμάς ξεκρέμαστους. Έτσι δοκίμασε, πέτυχε και απογείωσε τα βαφλάκια της gluten free, σε ειδικό χώρο και φυσικά με άλλη συσκευή, συνοδεία παγωτού και υπέροχων toppings.

Και δεν έμεινε εκεί. Στο κατάστημα της πλέον μπορείς να βρεις τα σοκολατοειδή και τα προϊόντα επάλειψης της εταιρείας Rito’s food που χρησιμοποιεί, σε συσκευασίες για αγορά για το σπίτι και πιστέψτε με είναι σούπερ! Η αθεόβοη μέχρι και gluten free brunch διοργάνωσε με αλμυρά muffins, γλυκά pancakes και άλλα πολλά.

Βαφλο-γιαουρτο-σοκολατο-απόλαυση, φυσικά χωρίς γλουτένη!

Για γλυκό, για ελαφρύ απογευματινό, σκέτο ή με toppings,

σε μικρή, μεγάλη ή συσκευασία σπιτιού,

το F Y C  αποτελεί για εμάς, ένα σημείο επίσκεψης για μια σίγουρη απόλαυση!

ΥΓ. Το παγωμένο γιαούρτι της Τζίνας δεν είναι ΜΟΝΟ είναι το καλύτερο gluten free παγωμένο γιαούρτι που βρίσκεις στην πόλη. Είναι ίσως το καλύτερο παγωμένο γιαούρτι ΓΕΝΙΚΩΣ στη Θεσσαλονίκη. Γούστα είναι αυτά βέβαια, απόψεις άλλες μπορεί και να υπάρχουν και τις σέβομαι φυσικά, αλλά όταν αυτό σου το λένε και η γυναίκα και η κόρη σου (αυτή κυρίως) που τα έχουν δοκιμάσει όλα, απλά τις εμπιστεύεσαι, κλείνεις τα μάτια και το απολαμβάνεις (με βαφλάκια χωρίς γλουτένη φυσικά)!

…εξερευνήστε μαζί μου την υπόλοιπη gluten free Θεσσαλονίκη!

 _

Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

Frozen Yogurt Cafe.. το καλύτερο frozen yogurt της πόλης!
Tagged on: