NEO AΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΤΟΥ 2024 – Κάντε κλικ για να το δείτε!

Για πέμπτη σερί χρονιά, η λίστα μου με τα ασφαλή για εμάς παγωτά είναι έτοιμη! Συγκεντρωμένα σε ένα αρχείο μιας σελίδας όλα τα gluten free παγωτά της αγοράς (τουλάχιστον προσπαθώ να τα καταγράψω όλα, αν παρατηρήσατε κάτι που μου έχει ξεφύγει παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα). Καλή, χωρίς γλουτένη απόλαυση λοιπόν, χωρίς έννοιες, για μεγάλους και κυρίως τους μικρούς μας φίλους και φίλες.

Παρά τις πολλές προσωπικές μου υποχρεώσεις και τα ανοιχτά μέτωπα, τα κατάφερα και φέτος, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση! Δεν γινόταν και αλλιώς εξάλλου, καθώς πολλοί φίλοι και φίλες ήρθαν σε επαφή μαζί μου ρωτώντας και φέτος για τη σχετική λίστα.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας, όσους επικοινωνείτε μαζί μου, σας στέλνω την αγάπη μου και σας εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι!

“I scream.
You scream.
We all scream… for ice cream!”

Φέτος δεν είχαμε τις συνταρακτικές αλλαγές, σίγουρα υπάρχουν μικρές προσθαφαιρέσεις σε όλες τις εταιρείες, ενώ gluten free χωνάκι Cornetto δυστυχώς δεν υπαρχει ούτε φέτος και μάλλον θα αργήσουμε να ξαναδούμε! Στα ψυγεία Algida/Έβγα οι επιλογές σίγουρα είναι αρκετές και μας καλύπτουν σε καλό επίπεδο, στα ψυγεία Κρι Κρι είναι πολύ λίγες επιλογές που έμειναν σε ατομικά παγωτά αλλα  τουλάχιστον είναι αρκέτες σε οικογενειακές συσκευασίες ενώ στα πράσινα ψυγεία της Froneri εκτός από τις γρανίτες pirullo είχαμε το εντυπωσιακό new entry με τα παγωτά Νuii! Πιο αναλυτικά παρακάτω…Καλοκαιρινή χωρίς γλουτένη παγωτο-απόλαυση λοιπόν, με τη βοήθεια και του παρακάτω συγκεντρωτικού αρχείου.

Μπορείτε να το δείτε/κατεβάσετε σε 2 μορφές, σε είτε σαν εικόνα (jpg) κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα, είτε αμέσως πιο κάτω με το σχετικό link να σας ανοίγει/να κάνει download το αντίστοιχο pdf αρχείο.

*   Αρχείο pdf  με τα χωρίς γλουτένη παγωτά για το 2022 (GFicecreams2022-v1.pdf)  *
version 1   (ενημερωμένο 8-6-2022)
Στην περίπτωση που δεν ανοίγει μπροστά σας το αρχείο,
απλά τσεκάρετε το φάκελο των λήψεων/downloads του PC σας,
έχει “κατέβει” εκεί!


Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
Όπως αναγράφουν και οι περισσότερες εταιρείες, οι λίστες είναι καθαρά συμβουλευτικές και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχονται και οι συσκευασίες των προϊόντων.

Σε περίπτωση αλλαγών/προσθήκης κάποιων  επιπλέον επιλογών κ.α. το αρχείο θα ενημερωθεί με νέα έκδοση και την αναφορά ημερομηνίας τελευταίου update.


Αναλυτικά οι λίστες της κάθε εταιρείας για τα παγωτά χωρίς γλουτένη:

Algida & ΕΒΓΑΛίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους

Ανά κατηγορία μπορείτε να τα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Άξιο αναφοράς ως επιλογή για vegan ή φίλες/ους που τους ενοχλεί η λακτόζη το Vegan Σοκολάτα Βανίλια της ΕΒΓΑ.

Ατομικά / Οικογενειακά / Πολυσυσκευασίες:

Kρι Κρι – Περιορισμένη η λίστα του 2022 της Κρι Κρι  σε επιλογές ατομικών παγωτών (καθόλου ξυλάκια- ΠΡΟΣΟΧΗ το 0% ζάχαρη ξυλάκι δεν το βρίσκουμε πλέον, μόνο γρανίτες, παιδικά και Frozen yogurt). Αντίθετα στις οικογενειακές συσκευασίες η λίστα της είναι αξιόλογη όπως μπορείτε να δείτε: Λίστα παγωτών από την ιστοσελίδα τους 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Froneri – Οι 5 επιλογές, σε συσκευασίες/παγωτά Pirulo, που είναι χωρίς γλουτένη σύμφωνα και με την ιστοσελίδα τους:

 

 

 

 

 

 

Η νέα, ευχάριστη προσθήκη στα πράσινα ψυγεία της FRONERI είναι τα NUII.
Απολαύστε λοιπόν, σύμφωνα με σχετική αναζήτηση μου και ύστερα και από επικοινωνία με την εταιρεία τα ατομικά ξυλάκια Nuii Australian Macadamia, NEO NUII White Chocolate & Java Vanilla, NEO NUII Madagascan Vanilla, NEO NUII Almond & Java Vanilla αλλά και σε πολυσυσκευασίες των 3 γεύσεων.

 

 

 

 

 

 

 Ben & Jerry’s – Υπάρχουν Certified Gluten-Free Ice Cream Flavors από το αγαπημένο brand (το Chunky Monkey είναι από τα πιο εύκολα για να βρείτε), μπορείτε λοιπόν να δείτε αναλυτικά τις γεύσεις που είναι ΟΚ για εμάς  www.benjerry.com/flavors/gluten-free

Κayak – Ενημέρωση από την ιστοσελίδα τους, διαλέγοντας λοιπόν από το drop down menu την επιλογή gluten free, τα 4 συγκεκριμένα της λίστας ήταν τα μόνα με σήμανση.

 

 

 

 

Kinder – Τα 2 παγωτά, Kinder Stick και μπάρα Κinder Βueno που έβρισκα πέρσι και είναι ΟΚ για εμάς (στην αναγραφή αλλεργιογόνων στην ιστοσελίδα τους δεν υπήρχε κάτι ύποπτο), προς το παρόν ΔΕΝ κατάφερα να τα εντοπίσω, οπότε κρατάω μια επιφύλαξη, μπορεί να ΜΗΝ κυκλοφορούν φέτος.

Haagendazs – Η λίστα των παγωτών εμφανίζεται με την επιλογή Gluten Free από την ιστοσελίδα τους  .us. Σε ψυγεία S/M αλλά και σε ψιλικά βρίσκω σε ατομική συσκευασία ξυλάκια (Salted Caramel Stick, Vanilla Caramel Almond Stick και Mango Rasberry Stick, που είναι ΟΚ από την εταιρεία ενώ υπάρχουν επιλογές για εμάς και σε κυπελλάκια (Belgian Chocolate, Vanilla, Salted Caramel κ.α ενώ αποφεύγουμε τα προφανή με Cookies, Cheececake κλπ.)
Σε κάθε περίπτωση ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ξανά τις συσκευασίες.
Τέλος, προσοχή στις πολυσυσκευασίες με κυπελλάκια ΔΕΝ είναι όλες οι γεύσεις ΟΚ, οπότε όταν τις αγοράζουμε κερνάμε 1-2 σε φίλες/ους που δεν έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη και απολαμβάνουμε τα υπόλοιπα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snickers – οι 4 επιλογές που είχα τσεκάρει από sites του εξωτερικού καθώς από τα αλλεργιογόνα πέρσι στη συσκευασία τους είναι τα Snickers Caramel Ice Bar, Snickers Ice Bar Single, Snickers White Ice Bar Single & Snickers Ice Stick  – φυσικά πάντα τσεκάρουμε ξανά για τυχόν αλλαγές σε ύποπτα αλλεργιογόνα στις συσκευασίες τους. Προς το παρόν φέτος δεν έχουν “συναντηθεί οι δρόμοι μας”!

Μoevenpick – Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας www.moevenpick-icecream.com/faq κάποιες γεύσεις είναι ΟΚ ενώ άλλες είναι περιέχουν δημητριακά, σε κάθε περίπτωση πάντως αναγράφονται με έντονους χαρακτήρες στη λίστα των συστατικών.
(Do your ice creams contain gluten?
Yes, some of our products contain cereals which have gluten in them. For these products, the cereals which contain gluten are shown in bold in the list of ingredients.)

Δωδώνη – Επικοινωνία με την εταιρεία: “τα παγωτά που δεν περιέχουν γλουτένη είναι τα σορμπέ, αλλά δεν μπορούν απόλυτα και επισήμως να χαρακτηριστούν προϊόντα gluten free, επειδή η εταιρεία μας διαχειρίζεται άλευρα και συναφή προϊόντα όπως μπισκότα κτλ , στην παραγωγή των παγωτών.” Ξεκάθαρη η απάντησή τους και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Γατίδης – επιλέξτε κάποια από τις γεύσεις χωρίς γλουτένη που μπορείτε να βρείτε σε ένα από τα πολλά καταστήματά του!

Αρτοκράτορας – μπορείτε να βρείτε κάποιες γεύσεις χωρίς γλουτένη όπως σοκολάτα Bitter, Φράουλα, Βανίλια 0% ζάχαρη κ.α.

Σκλαβενίτης – αρκετά οικογενειακά παγωτά σε διάφορες γεύσεις έχουν αναγραφή χωρίς γλουτένη – ελέγχουμε φυσικά για τυχόν αλλαγές (οι λευκές συσκευασίες με ετικέτα Σκλαβενίτη και οι BONORO και αν δεν κάνω λάθος και η μάρκα DESINO ξυλάκια Mini MIX) 

LIDL – Αφού ελέγξουμε για τυχόν ύποπτα αλλεργιογόνα στη συσκευασία, μπορούμε να επιλέξουμε τις πολυσυσκευασίες Gelatelli ξυλάκια, (περσινή επιλογή τα συγκεκριμένα, πιθανόν να υπάρχουν φέτος και νέες συσκευασίες/επιλογές). Η εταιρεία στα προϊόντα της σύμφωνα με δήλωσή της ακολουθεί αναγραφή αλλεργιογόνων οπότε πράτουμε ανάλογα!

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους σας!_
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook
Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Instagram

Τα gluten free παγωτά του 2022
Tagged on: