19 Μαΐου 2011…

Γιορτάζουμε στο σπίτι με φίλες και φίλους, μικρούς και μεγάλους, τα γενέθλια της κόρης μου, απολαμβάνοντας μπίρες και τα κλασικά εορταστικά εδέσματα.

Την Δευτέρα είχα ραντεβού για γαστροσκόπηση και εξετάσεις αίματος…

Η διατροφή μου, η υγεία και κατ’ επέκταση όλη η ζωή μου αλλάζει από εκείνη τη στιγμή, από εκείνη την εβδομάδα.

Διάγνωση κοιλιοκάκη (πρώτη κλασική αντίδραση τι είναι τούτο πάλι?), λίγους μήνες μετά και μετά από φοβερά δερματικά προβλήματα, δεύτερη διάγνωση από δερματολόγο, νόσος του Duhring (ερπητοειδής δερματίτιδα ή απλά για να πάρετε μια ιδέα, κάτι σαν μια “κοιλιοκάκη του δέρματος”).

Και η ζωή προχωρά μπροστά…

Από εκείνη τη στιγμή αλλάξε ριζικά η διατροφή μου, έχει βελτιωθεί η καθημερινότητά μου, έχω εξαφανίσει από την ζωή μου την άτιμη τη γλουτένη. Με την αμέριστη συμπαράσταση των δύο υπέροχων κοριτσιών μου (γυναίκα και κόρη), ξεπέρασα το αρχικό σοκ της διάγνωσης, βοηθήθηκα σε μέγιστο βαθμό από άλλους – πιο έμπειρους τότε, ομοιοπαθείς πάσχοντες, από συγκεντρώσεις, διαπροσωπικές αλλά και διαδικτυακές επαφές.

9 Οκτωβρίου 2017…

Πλέον νιώθω και εγώ έτοιμος, να μοιραστώ μέσω του blog μου, σε όσους το έχουν ανάγκη, όλα εκείνα που ψάχνω, δοκιμάζω ή βρίσκω στο διαδίκτυο, τις διάφορες ταξιδιωτικές εμπειρίες μου σε Ελλάδα και Ευρώπη (εραστής των εξορμήσεων μαζί την αγαπημένη μου – “my partner in crime”) , πληροφορίες για μαγαζιά και μέρη που έχω επισκεφτεί ή σχεδιάζω να πάω (έστω ονειρεύομαι!), κριτική για νέα χωρίς γλουτένη προϊόντα και τυχαίες ανακαλύψεις μου σε ράφια του σούπερ μάρκετ, και αρκετές συνταγές, που προετοιμάζω με πολλή αγάπη και φροντίδα, δοκιμάζω και τελικά απολαμβάνω, ή να γράψω καλύτερα, απολαμβάνουμε όλοι!

Μετά λοιπόν από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκε και η δημιουργία του συγκεκριμένου blog (φτιαγμένο από το μηδέν, αποκλειστικά σχεδιασμένο και μόνο από τα χεράκια μου, με το μεράκι μου στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου), έχοντας ως βασική αφορμή στο ξεκίνημα του τουλάχιστον, τη δημιουργία του δικού μου, του προσωπικού μου χωρίς γλουτένη ημερολογίου με όλα αυτά που μπορεί να περιλαμβάνει. Σημαντικό κίνητρο αποτέλεσε επίσης η βοήθεια σε επισκέπτες και κατοίκους της Θεσσαλονίκης (Έλληνες και ξένους), ώστε να έχουν μια άμεση, γρήγορη και κυρίως ελεύθερη πρόσβαση σε όλα εκείνα τα μέρη στην πόλη μου που μπορούν να φάνε, αγοράσουν προϊόντα ή απλά πιούνε καμιά μπίρα, φυσικά και πάντα χωρίς γλουτένη.

Το συγκεκριμένο blog μου, ένα ελεύθερο αποθετήριο χωρίς γλουτένη γνώσης – όπως θέλω να το αποκαλώ, μια κλασική μέρα της καθημερινότητάς μας, μιας μέρας χωρίς γλουτένη – a day without gluten!

Αποτελεί το ένα μέρος πια, μιας τριλογίας σημείων ενημέρωσης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, πληροφοριών και συνταγών με φίλους, με τους αντίστοιχους λογαριασμούς μου στο  facebook και στο instagram, να το συμπληρώνουν αρμονικά!

Ακολουθήστε με λοιπόν στα social media (fb/adaywithoutgluten@adaywithoutgluten) για την άμεση και γρήγορη ενημέρωση σας, είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε απορία, πιθανή συνεργασία ή όποιο άλλο σχετικό θέμα σας απασχολεί (στείλτε μου DM στους social λογαριασμούς μου)

• Ταξιδέψτε μαζί μου χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

• Ψήστε, μαγειρέψτε, απολαύστε χωρίς γλουτένη νοστιμιές μαζί μου

 

• Δείτε κάποιες από τις συνεργασίες μου

 

• Δείτε τη συνέντευξή μου στην Karfitsa με θέμα “Πως είναι να ζεις με Κοιλιοκάκη; (2022)”

• Διαβάστε τη συνέντευξή μου στο Jenny.gr (2023)”

 

• Διαβάστε το άρθρο που ετοίμασα με πολλή αγάπη για το το site της Schaer “Μια βόλτα στην χωρίς γλουτένη Θεσσαλονίκη”

 

• Επικοινωνήστε μαζί μου στους social λογαριασμούς μου ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας
* Οι φωτογραφίες που βλέπετε στα διάφορα άρθρα προέρχονται από δικά μου, προσωπικά “κλικ”, είτε με την αγαπημένη Νikon μου είτε  με το κινητό μου (οι περισσότερες πλέον).

Gluten… in your face!

Sharing is caring!
(έτσι απλά)

Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Facebook

Μια μέρα χωρίς γλουτένη στο Instagram

Σε μια βόλτα μου σε ένα σοκάκι στη Φλωρεντία πριν κάποια χρόνια,
παρέα με υπέροχο gelato, σε ένα μοναδικό, εννοείται gluten free χωνάκι!